اهتمام والدین؛ اولین شرط تربیت قرآنی فرزندان
- اهتمام والدین؛ اولین شرط تربیت قرآنی فرزندان
فاطمه یگانگی، داور مسابقات و مدرس قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، بیان کرد: با توجه به اینکه در دنیای امروز جاذبههای زیادی برای قشر کودک و نوجوان وجود دارد برای جذب آنان به عرصه قرآنی به نظر میرسد برطبق آنچه از احادیث برمیآید و اینکه هر آموزشی در کودکی چون نقشی که بر سنگ حک شود برای همیشه در ذهن باقی خواهد ماند از همان آغاز کودکی ضرورت دارد والدین دغدغهمند باشند.
وی افزود: بسیار میبینیم پدر و مادری که بهعنوان مثال یک رشته ورزشی و یا یک هنر خاصی را دنبال میکنند فرزند آنان نیز به آن عرصه وارد میشود، اگر روزی پدری برای ورزش فرزندش را هم ببرد بدون شک فرزند او به ورزش علاقهمند خواهد شد و این در هر عرصه و زمینهای از جمله قرآن نیز صادق است.
یگانگی ابراز کرد: بر این اساس اگر والدینی بخواهند فرزند قرآنی تربیت کنند باید ابتدا خودشان در این خصوص اهتمام ورزند و با تلاوت قرآن در خانه فرزند را با آوای قرآن آشنا کرده و فرزندان خود را برای شرکت در محافل قرآنی همراه خود ببرند.
وی با اشاره به فعالیت مهدهای قرآنی اظهار کرد: در این مهدها سعی شده کودکان را با قرآن و نواهای قرآنی به شیوههای جذاب آشنا کنند؛ لذا کودکانی که در خانه و مهد با قرآن آشنا شوند کم کم مأنوس و این مأنوس بودن علاقه را به همراه خواهد داشت.
این مدرس قرآن کریم بیان کرد: امروز هر جا والدین و معلمان در هر زمینه برای فرزندان و دانشآموزان خود دغدغهمند عمل کردند موفق شدند این مختص زمینه قرآنی نبوده و نیست بلکه در زمینه ورزشی و هنری نیز وقتی والدین و معلمان دغدغه داشته باشند بودن شک موفقیت در آن زمینه را به همراه دارد.
یگانگی تصریح کرد: استمرار والدین در ایجاد علاقه به فرزندان برای ورود به هر حوزهای حرف اول را میزند، چه بسیار افرادی که حرفه و هنر پدر و مادر خود را پیش گرفتهاند و این نشان از همان استمرار و ایجاد علاقه از سوی والدین به فرزندان بوده است.
این داور قرآن کریم افزود: کسانی که در حوزه قرآن علاقه داشتند و زمینه آن از کودکی و توسط والدین آنان فراهم شده و با جدیت آن را دنبال کردند تأثیر آن را گرفته و در آن موفق هستند.
وی بیان کرد: در مورد آموزش پرورش باید بگویم در زمینه آموزش قرآن عملکرد خوبی نداشته و ندارد؛ چرا که کمتر مدرسهای هست که معلم قرآن آن تخصصی کار کرده باشد. اینکه اکثریت مدارس از معلمان در رشته الهیات برای تدریس قرآن استفاده می کنند کار به جایی نمیرسد. قرآن باید تخصصی تدریس شود و این نیز با به کار گیری معلمان قرآنی محقق میشود.
این مدرس قرآن کریم با اشاره به اینکه در یکی از مدارس سابقه تدریس قرآن داشته گفت: اکثر مدارس بیشتر به دروس ریاضی و علوم پایه اهمیت میدهند و معمولاً درس قرآن را در آخرین روز هفته در ساعتی ارائه میدهند که دانشآموز از یک هفته درسی خسته است و لذا زنگ قرآن را به عنوان یک زنگ تفریح تلقی میکند که این امر از جدیت دانشآموز در اهمیت دادن به درس قرآن میکاهد، ضمن اینکه حقالزحمه مدرس قرآن در مدارس غیردولتی نسبت به سایر مدرسان کمتر است.
یگانگی ابراز کرد: با توجه به اینکه سابقه تدریس قرآن در دانشگاه را نیز دارم مشکل اصلی دانشجویان که 12 سال درس قرآن در مدارس به آنان تدریس شده در تجوید است و بسیاری از آنان صحیحخوانی قرآن را به درستی آموزش ندیدهاند، لذا مربیان قرآنی با تجربه باید برای آموزش قرآن کریم در مدارس به کار گیری شوند.
این مدرس قرآن کریم گفت: البته معلمان زیادی هم هستند که دغدغه قرآنی دارند و در این خصوص بسیار کار کرده و میکنند اما اکثر مدارس دچار فقدان مربی قرآن متخصص است.
وی ادامه داد: نشاط داشتن در هر زمینه باعث جذابیت بیشتر میشود با نگاهی به رشتههای ورزشی و ابراز علاقه عمده قشر کودک و نوجوان به این رشتهها این امر مشهود است.
ایجاد جاذبه برای آموزش قرآن به کودکان
یگانگی اضافه کرد: نوآوری و به روز بودن از دیگر مواردی است که در جذب مخاطب کودک و نوجوان اثرگذار است؛ لذا باید در حوزه قرآن نیز به روز بودن، نوآوری و ایجاد نشاط مورد توجه قرار گیرد.
این داور مسابقات قرآن کریم افزود: خوشبختانه با وجود قاریان جوان نوآوری در حوزه قرائت وارد شده و با تلاوت زیبا در واقع حرفی برای گفتن دارند البته سبکهای قدیمی هم پایه و اساس هستند و نباید از آن غافل بود اما در مجموع مجالس و محافل قرآنی هر قدر نوآورانه و باشکوه اجر شود جذابیت بیشتری برای مخاطب دارد.
وی تصریح کرد: در مسابقات نمایشنامهنویسی امسال جوایز نفرات برتر کشوری 20 میلیون تومان بود اما در مسابقات قرآن جوایز نفرات برتر مبالغ ناچیزی است؛ لذا فردی که بین این دو در مقام قیاس برمیآید و این دو حوزه را سبک و سنگین میکند مسلم است که به سمت آنچه نفع مالی هم دارد، متمایل خواهد شد، ضمن اینکه جذابیت در آن حوزه بیشتر است.
مؤسسات قرآنی ویژه بانوان محدود است
یگانگی اظهار کرد: عمدهترین مشکل جامعه بانوان قرآنی در بحث آموزش این است که موسسات قرآنی برای بانوان بر حسب تعداد متقاضیان زیاد نیست یعنی علاوه بر کمبود فضاهای آموزشی فضای ارائه برای برپایی محافل و مجالس قرآنی نیز کم است، لذا در این خصوص ضرورت دارد متولیان قرآنی فضاهایی برای بانوان در نظر بگیرند تا این فقدان جبران شود، چرا که ارائه در جمع نیز تمرینی برای تقویت قرائت و ترتیل است.
وی ابراز کرد: بیشتر فضاهای آموزشی در مرکز شهر است، لذا بانوانی که محل سکونتشان از مرکز شهر فاصله دارد، با مشکل دوری مسافت مواجه هستند و لذا بهتر از مسئولان جهت تسهیل این مقوله امکان استفاده از پایگاههای بسیج مساجد را برای چند ساعت آموزش قرآن فراهم کرده و از مربیان قرآنی برای تدریس قرآن دعوت کنند.
انتهای پیام