خبر جدید


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

قانون مدیریت خدمات کشوری نتوانست مشکلات حوزه استخدامی را رفع کند


 

 

  • قانون مدیریت خدمات کشوری نتوانست مشکلات حوزه استخدامی را رفع کند

    علی اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد اقداماتی که باید در اولویت دستورکار کمیسیون اجتماعی قرار گیرد با بیان اینکه در این دوره از فعالیت این کمیسیون  باید مباحث کلان مدنظر قرار گیرد، گفت: هم‌اکنون ساختار اداری و استخدامی مناسب نیست و کل سیستم پرداخت دستمزد در دولت بجای کارمحور، وقت محور شده است و چنانچه بخواهیم تحولی در این حوزه ایجاد شود باید نگاه‌ها به حوزه کار و استخدام در سیستم اداری تغییر پیدا کند تا کیفیت شکل بگیرد.

    قانون مدیریت خدمات کشوری نتوانست مشکلات حوزه استخدامی را رفع کند

    نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون استخدامی قرار بود سال‌ها قبل مورد بازنگری قرار گیرد و قانون مدیریت خدمات کشوری مشکلات این حوزه را رفع کند، اما این مهم تاکنون محقق نشده که نیاز به پیگیری جدی دارد.

    وی تصریح کرد: قرار بود تنها دو مدل استخدام در کشور وجود داشته باشد، اما همچنان مدل‌های مختلفی برای آن وجود دارد، از سوی دیگر قرار بود نظام واحدی برای پرداخت‌ها وجود داشته باشد، اما متاسفانه رانت‌ها و ویژه‌خواری شکل گرفت و نظام پرداخت در دستگاه‌های مختلف، تبعیض و بی‌عدالتی ایجاد کرد که باید اصلاح شود، از سوی دیگر باید به طور واقعی به کوچک شدن بدنه دولت کمک کنیم.

    عنابستانی خاطرنشان کرد: همه در بیان به دنبال چابک‌سازی دولت هستند، اما در ادوار مختلف مجلس برخلاف این ادعا مصوباتی در جهت استخدام بیشتر نیرو در دستگاه‌های مختلف ایجاد شده است و تدبیری برای ساماندهی وضعیت استخدامی‌ها اندیشیده نشده است که این موضوع یک اشکال جدی است، چرا که نمایندگان وعده‌هایی به حوزه‌های انتخابیه خود داده‌اند، بنابراین باید برای عبور از این مشکل برنامه‌ریزی کنیم، ساختارهای کوچک سازی را ایجاد کرده و دولت را مجاب به اجرای آن کنیم.

    وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه اشتغال و روابط کار، اظهار کرد: نظام کسب و کار باید در کشور دگرگون شود و این اولین گامی است که کمیسیون اجتماعی باید در جهت ایجاد اشتغال بردارد، ضمن اینکه قانون تسهیل فضای کسب و کاری که در سال 90 تصویب شد با اینکه اشکالات بسیاری دارد، اما چنانچه اجرا می‌شد و وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارایی برای آن آئین‌نامه می‌نوشتند با وضعیت کنونی در فضای کسب و کار مواجه نمی‌شدیم.

    عنابستانی یادآور شد: کمیسیون اجتماعی باید تلاش کند تا نظام صدور مجوزها از فضای کسب و کار حذف شود، کما اینکه بسیاری از کشورها حتی هندوستان، مالزی و عمان هم این مهم را محقق کرده‌اند تا افراد بتوانند بدون سیر مراحل خسته‌کننده و مملو از فساد، کسب و کار راه بیندازند و فقط برای برخی مشاغل خاص مجوز صادر شود.

    دولت باید نظارت پیشین بر حوزه کسب و کار را به نظارت پسین تبدیل کند

    وی عنوان کرد: دولت باید نظارت پیشین بر حوزه کسب و کار را به نظارت پسین تبدیل کند تا هم اشتغال و هم جهش تولید ایجاد شود، و این در حالی است که دولت با صدور مجوز به قفلی برای رونق کسب و کار تبدیل شده است.

    عنابستانی افزود: یکی از موضوعات مهم در حوزه کسب و کار این است که قانون به خوبی درک نشده و اجرا نشده است و همین امر باعث شده تا امروز با معضل تعیین حقوق و دستمزد کارگران مواجه شویم، در اینجا از کارشناسان و نمایندگان جامعه کارگری می‌پرسم که دستمزدی که هر سال پیرامون تعیین آن جنجال می‌شود چرا تنها 30 درصد کارگران شرایط دریافت آن را دارند و 70 درصد کارگران مشمول آن نمی‌شوند؟ 

    وی گفت: آنچه مسلم است نباید بار ناشی از ایجاد اشتغال بر دوش کارفرمایان سنگینی کند تاجاییکه به دنبال راه‌هایی برای فرار از اجرای قانون اعم از ایجاد قراردادهای سفید امضا یا اخذ ضمانت‌های قبل از آغاز فعالیت از کارگران باشند، در حالی که اگر قانون بر اساس واقعیت‌های جامعه اجرا شود، این اتفاق نمی‌افتد.

    نظام استاد و شاگردی باید احیا شود

    عنابستانی تصریح کرد: بسیاری از کارگاه‌های کوچک با شرایط ایجاد شده می‌توانند از شمول قانون کار خارج شوند و کارفرمایان با توافق نیرو بگیرند، بنابراین نظام استاد و شاگردی باید احیا شود، چرا که با افزودن یک شاگرد به واحد صنفی بلافاصله بازرس اداره کار یا تامین اجتماعی جریمه سنگینی برای آن تعیین می‌کنند به همین دلیل صاحبان مشاغل جرات نمی‌کنند به افرادی به عنوان شاگرد مهارت بیاموزند به این دلیل که در اینجا به اسم حمایت از کارگر، به از بین رفتن کار منتهی می‌شود.

    ساختار تامین اجتماعی باید به طور جدی تغییر کند

    وی در خصوص حوزه بیمه که معتقد است در این زمینه ساختار تامین اجتماعی باید به طور جدی تغییر کند، افزود: نقطه ضعف جدی در حوزه بیمه این است که نتوانستیم نظام تامین اجتماعی را به صورتی ایجاد کنیم که نگران گرسنه بودن افراد نباشد، در حالیکه لازم است نظامی ایجاد شود تا در پی آن بسیاری از قواعد از ساختار بیمه بازنشستگی حذف شود.

    نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: متاسفانه صندوق بازنشستگی عملا ورشکسته شده است و به فضایی تبدیل شده که بجای اینکه به دولت کمک کند بخش زیادی از درآمد آن را جذب می‌کند و افزایش بهداشت و امید به زندگی هم در این خصوص مزید بر علت شده است، بنابراین لازم است در این حوزه تحولی ایجاد شود./

    پایان پیام